Criolipoliza este ultima tehnologie aparuta in Industria Estetica care are rolul de a distruge definitiv un numar important de celule adipoase.

Echipamentul Cryogen contine 3 terapii:

  1. Vacuum cu rol in aspirarea printr-o presiune negativa a unui pliu de grasime cu o consistenta minima de 2,5 centimetri.
  2. Criolipoliza cu rol in inghetarea celulelor adipoase din pliul de grasime.
  3. Laser Soft cu un efect de fragmentare a grasimilor intarite din celulele grase, astfel incat particulele de grasime sa inghete cu o viteza mai mare iar efectul sa fie maximizat.

In momentul in care celulele adipoase din zona de lucru primesc semnalul de inghet (criolipoliza) sunt angrenate intr-o moarte fiziologica numita apoptoza. Imediat dupa declansarea apoptozei in interiorul adipocitelor (celulele grase) au loc transformari morfologice si structurale care determina semnale gen ,,Mananca-ma!’’.

Macrofagele, celulele specializate in fagocitarea(distrugerea) celulelor bolnave si a toxinelor din organism, primesc aceste semnale, se deplaseaza si distrug in totalitate acele celule grase muribunde.

Revolutia Cryogen consta in faptul ca imbina tratamentul de criolipoliza cu soft laser pentru rezultate radicale. Criolipoliza la Cryogen dureaza 30 minute, nu este dureroasa si se poate repeta dupa 45 zile.

In urma unui singur tratament de criolipoliza de 30 minute cu echipamentul CRYOGEN, se elimina intre 25-40% din celulele adipoase din zona repsectiva, adica minim 100 milioane celule grase care dispar.

Efectele de slabire prin criolipoliza sunt radicale, spectaculoase si rapide. Criolipoliza a fost descoperita la Harvard Medical School si a facut furori in America, fiind prezentata inclusiv in celebra emisiune a lui Dr OZ. Inovatia absoluta CRYOGEN consta in faptul ca laserul soft sparge grasimea calcifiata in blocuri mai mici care astfel pot ajunge mult mai usor in punctul de inghetare; aici se declanseaza un proces natural numit apoptoza, adica moarte celulara, prin care se pierde 25-40% din grasimea din zona tratata. Criolipoliza la CRYOGEN este o procedura aprobata FDA, adica rezultatele sunt probate prin teste clinice.

Criolipoliza nu este o procedura dureroasa si nu incarca ficatul cu grasimi deoarece distrugerea celulelor grase si eliminarea grasimilor este graduala.